ARTESANS
La creativitat és la intel·ligència passant-s'ho bé
A l'Associació disposem d'artesans que treballen en diferents oficis: Llauneria, pedra picada, vidre bufat,vidre decorat cistelleria, terrisseria, tèxtil, vidre murano,cartró pedra, marroquineria, fusteria, entre d'altres. A continuació us presentem a alguns dels membres:
ANTONI MAJÓ
De petit tot jugant amb l’argila ja mirava com els meus tiets i el meu pare la treballaven, donant-li forma amb les mans fins aconseguir fer un gibrell, un càntir, un plat, qualsevol estri que es pogués utilitzar a casa o la cuina .
Els materials que utilitzo son el fang , l’aigua i el foc. En la actualitat a part de fer peces de forma industrial i manual , com sempre , he fet canvis en el negoci actualitza’n la forma del treball en els temps moderns poden oferir models personalitzats i peces úniques amb dissenys al gust del client.
CRISTINA COLILLES
Es va decantar per la escultura d’ imatgeria popular, per ser una activitat multidisciplinària ja que engloba diferents tècniques i disciplines. Des de el disseny del personatge o Bestia, passant per tot el procés creatiu. El original en argila, contra motllos de escaiola la tècnica de cartró pedra i la pintura. Així com la confecció dels vestuaris treballant des de la tela al cuir la realització de adorns i abaloris entrant en tècniques de fondremetalls el repujat de estany ,cuir etc. Sent sempre un camp de investigació i descobriment . També es dedica a pintar i fer Exposicions realitzat murals i pintures en
directe en col·laboració amb altres artistes.
FRANK CARNERERO
Mitjançant el foc i la matèria amorfa del vidre he donat forma a la meva vida i les meves creacions. La transformació del vidre a 1200 graus centígrads és màgica i té un efecte visual impactant, això va ser el que em va cautivar d'aquesta matèria i juntament amb el meu do, que és la destresa de les meves mans, m'han portat a la meva màxima expressió com a artista. Les peces que normalment realitzo solen ser d’àmbit cultural.
JORDI COSTA
Des de l’any 1990, vaig començar a treballar amb la fusta natural com una afició relacionada amb el meu món laboral forestal. Al principi feia petites tallés de fusta i més tard vaig començar a fer figures, escultures i mobiliari forestal. Al llarg del temps, en aquestes obres tallades de fusta natural, vaig introduir la tècnica del pirogravat per tal de decorar i ornamentar les peces amb diferents motius.
JORDI MARTÍ
Jordi Martí Castellà és Mestre artesà picapedrer. Es dedica a la feina de picapedrer des de l’any 1996, quan va començar a treballar al gremi de la construcció realitzant obres de restauració i rehabilitació rural i es va especialitzar en els treballs en pedra. Realitza treballs artesanals i personalitzats: treballs de pedra picada, restauració, escultura, art funerari, restauració i rehabilitació de construccions en pedra seca, tallers d’introducció a la talla manual.
MARCO MORANDI
Quan tenia 4 o 5 anys va començar a utilitzar el Ganivet Opinel regalat pel seu pare per tallar branques al bosc; després es colava en el laboratori de fusteria del seu pare on transformava la matèria primaria
en una espasa o en una joguina.
En Marco talla sílex i l’obsidiana realitzant ganivets, eines, fletxes, etc. També treballa d’altres materials com les pedres, el cuir, la fusta, fibres vegetals. En cada peça busca la combinació entre funcionalitat i bellesa. Li encanta fer les coses per si mateix, sentir el procés de creació de totes les seves peces,
recuperant els gestos i savieses ancestrals.
MIGUEL REDON
Tercera generació en la família, vaig aprendre l'ofici veient al meu pare realitzant diferents peces que eren necessàries al poble d’Olba, situat a Terol. Jo tenia entre 5 i 6 anys quan vaig començar, portava al meu pare de cap perquè cada cop que sortia de l’escola m’expliqués cadascuna de les peces que jo volia. Des de l'any 1950 fins a la data d’avui he continuat amb l'ofici passant per infinitat de moments bons i alguns de no tan bons però he aconseguit viure i gaudir d'aquest ofici (un dels més antics de la humanitat).
PEPI BÚRDALO
Vaig començar a treballar el vidre al 1996. Vaig provar fent figures petites pel mètode de vidre bufat, però el que veritablement em entusiasmava eren les interposicions de colors entre si, de manera que em vaig decantar pel vidre de Murano el qual té una àmplia gamma de colors que es poden barrejar entre si, aconseguint ampliar el ventall d'opcions i combinacions. En l'actualitat creu la meva pròpia marca de joieria Essenia Crystal i estic donant vida a nombrosos dissenys més actuals. El material que utilitzo és Vidre de Murano i vidre Dicroic, per la seva fusió de metalls i vidres que fan que cada peça sigui única i irrepetible.
TONI MARTINET
La seva inquietud l'ha duta realitzar diferents tècniques amb els diversos materials. Va iniciar-se el 1977 fent peces en bijuteria, després va treballar amb llautó i coure, fent repujats, soldadures, abombats, gravats a l’àcid. També ha treballat el cuir en diverses facetes, i la bijuteria amb plata i pedres. Des de sempre ha sentit una especial atracció vers al vidre, i concretament el món del vitrall. Actualment es dedica a la decoració del vidre en diferents models, essent els dissenys de la decoració propis i exclusius, també fa bijouteria amb esmalts i vidre.
XAVIER ROURA
Va començar a exercir l’Ofici de Llauner Tradicional l’any 1997 de la mà del seu mestre Ricard Lozano o Busquets (tercera generació de llauners en la seva família i últim mestre llauner reconegut pel Centre Català d’Artesania en l’any 2006). Van ser molts anys realitzant peces tradicionals de llauneria com embuts, mesuradors, regadores, setrills, entre d’altres. Una gran quantitat de productes per l’ús quotidià i que actualment estan sobre explotats
per les grans produccions industrials.
Actualment la funció principal amb el seu Ofici és la participació en esdeveniments realitzant mostres de Llauneria Tradicional. El poder treballar al carrer permet defensar el producte, ensenyant als assistents el mètode de fabricació, recordant la història i les tècniques antigues i fascinants.